AFB Feed

Monday, September 30, 2013

3000 SLE Supporters Giveaway

Bismillahir Rahmannir Rahim

Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, GreenAmila, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

Jom kita support ramai2...^_^

Saturday, September 28, 2013

Application : Whatsapp

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

Ikhsan Mr. Google Image

Baru-baru ini, atas inisiatif sepupu mama, dia buat group dalam aplikasi Whatsapp dengan nama 'My Family'. Mama terkejut mulanya, group mana la pulak ni. Tanya punya tanya, oh, ahli keluarga sepupu belah abah mama, ingat keluarga mana satu. Sebab adik beradik papa pon ada buat group dengan nama 'Anak menantu mak dan abah'. Bukan setakat tu je, sahabat-sahabat dari zaman sekolah rendah, zaman sekolah menengah dan zaman universiti pon ada buat group masing-masing.

Apa-apa pon, dari sudut positifnya, ianya dapat mengeratkan ukhwah balik mana-mana yang dah longgar, yang dah lost contact, dan sebagainya selain dapat tahu perkembangan terkini diri masing-masing samada dari sudut kerjaya mahupun keluarga. 

Contohnya, Mama bila ada group ni, barulah mama tahu dalam 2 tahun lepas (2011 macam tu), seorang sahabat masa mama sekolah rendah telah kembali ke Rahmatullah akibat serangan jantung semasa memandu yang menyebabkan dia melanggar pokok dan meninggal dunia di tempat kejadian. Dia meninggalkan seorang balu dan anak perempuan yang masih kecil, berumur kira-kira 5 tahun pada masa tu. Sedih bila teringatkan sahabat mama tu sebab dia masa sekolah dulu budak yang pintar, tak pernah timbulkan masalah dengan sesiapa dan sangat rajin menolong sahabat-sahabat dia. Semoga Allah mencucuri rahmat dan menempatkan dia bersama orang-orang yang soleh. insya Allah, aamiin.

Al-Fatihah buat Allahyarham Shah Redza (1982 - 2011)

Wallahua'lam

Wednesday, September 25, 2013

Tak sihat

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

Minta maaf sahabat2 alam maya, mama tak dapat nak blog walking sangat blog korang.

Isnin lepas papa tak sihat, mama terpaksa EL jaga papa sebab papa demam urat, satu badan rasa sakit2. Papa nak g klinik sendiri pon xlarat. Terpaksa mama EL nak bawak papa g klinik. Sekali check, suhu papa 41deg C. Tinggi sangat tu sampai papa kena ambil injection untuk kurangkan panas badan.

Harini mama EL lagi. Amir pulak demam. Dari pukul 2pg dah mula panas badan dia dan dah mula merengek. Tidur pon tak lena. Kali ni dia demam tak nak berenggang dengan mama. Dengan papa dia pon dia tak nak. Makan minum semua Amir tak nak.

Siang sikit bawak g klinik. Check dengan doktor, suhu Amir pon tinggi, 40deg C. Kena masuk ubat ikut bawah. Ni dia baru tidur dan mama bole rehat sikit. Ingat mama nak lelap jap tapi keja banyak, tahanla dulu mata ni sat. Kalau dah tak lalu kang, tutup la mata jap kasi rehat.

Apa2pon mama doakan semoga Amir cepat sembuh. Mana2 anak sahabat blogger mama yang tak sihat, mama doakan semoga cepat sembuh. Insya Allah. Aamiin.

Wallahua'lam

Monday, September 23, 2013

Just remember...

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

:: SEGMEN : Jom Follow by Kataubaid ::

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum



Jom lagi...^_^

SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!

Bismillahir Rahmannir Rahim
Assalamualaikum
Alhamdulillah



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat blogger semua. Kali ini Zam ingin menjemput anda untuk menyertai SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE dan di dalam masa yang sama anda juga berpeluang MEMENANGI SATU HADIAH MISTERI dari Zam! Insya Allah segmen ini mampu memberikan manfaat kepada setiap blog yang mengambil bahagian :)

Zam akan memasukkan blog peserta ke dalam bloglist khas Zam di sepanjang bulan Oktober, & di penghujung bulan Zam akan memilih salah seorang peserta untuk menerima sebuah hadiah misteri dengan menggunakan Random.Org.

Segmen ini akan berlangsung mulai 23 September sehingga 27 September (11.59pm).

Syarat-syaratnya:
  1. Masukkan blog ZAMANI ABE ke dalam bloglist di blog anda (Penting).
  2. FOLLOW blog ZAMANI ABE.
  3. LIKE Page Abe Za In Da Blog Di FACEBOOK .
  4. Sediakan entri dengan tajuk SEGMEN BLOGLIST OKTOBER ZAMANI ABE & MENANG HADIAH MISTERI!  
  5. Copy kod di yang disediakan, paste kan di HTML entri anda, dan publish.
  6. Hantarkan link penyertaan anda di ruangan komen entri ini :)

  7. (kredit idea hasilkan segmen mudah dan pantas ini kepada Mialiana.Com)

Jom..Jom...Jom..^_^

Sunday, September 22, 2013

Takdir

Saturday, September 21, 2013

Trip to Sungkai, Perak - Part 1

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum
Baru jalan, jalan lagi. Penat haritu tak hilang lagi, dah kena jalan lagi. Tapi nak buat camne, dah janji, kenala tunaikan. Kali ni destinasi kami ke Felda Residence Hot Springs Sungkai, Perak. Ini bersempena Hari Keluarga syarikat tempat papa kerja. Balik hari je, kami gerak Sabtu pagi, Sabtu petang dah gerak balik. Tengoklah kalau penat sangat, singgah rumah makcik papa kejap kat Teluk Intan ke tidur semalam, Ahad baru balik. Tengok dulu camne.
Semoga perjalanan kami dipermudahkan dan diberkati olehNya. Insya Allah. Aamiin
Wallahua'lam

Friday, September 20, 2013

Trip to Mersing, Johor - Part 3

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

Ok, mama sambung balik yer.

Ahad tu, seawal pukul 7 pagi lagi kami dah gerak ke pantai Air Papan. Excited punya pasal. Hehe.
 

Mulanya Amir takut nak jejak kaki. Dah lama dia tak jejak pasir pantai. Bila dia dah selesa, apa lagi, mandi tak ingat dah, sampai biru menggigil-gigil mandi air laut. Lagi-lagi kami sampai awal, air masih sejuk lagi. Tapi dia dah berendam. Seronok dia lagi-lagi kena agah dengan makcik pakcik atok nenek dia melayan. Lama jugakla kami berendam. Sampai kecut-kecut tangan masing-masing. Hehehe

Dalam pukul 11.00 pagi jugak  baru kami balik ke rumah makcik. Penat-penat tu, Amir kejap je dah lena tidur lepas dia makan tengahari. 

Dalam petang pukul 3 macam tu, kami jalan-jalan pekan Mersing. Mak dan adik mama nak cari benang kait. Mak mama tengah berjinak-jinak balik dengan kait. Dulu masa kami kecik-kecik dah selalu jugak mak mengait. Ni baru nak mula balik. Jalan basah kan? Baru lepas hujan ni. Musim hujan petang. Masa ni atok Amir dan papa Amir takde, pergi memancing. Puaslah diorang memancing kali ni walaupun dalam hujan-hujan.


Malam, kami buat berbeque tapi mama tak dapat nak ambil gambar sebab mama penat sangat, tidurkan Amir dengan kita-kita sekali tidur. Hehehe

Wallahua'lam

Point Of View

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

Once there were two boys who were great friends, and they were determined to remain that way forever. When they grew up and got married, they built their houses facing one another. There was a small path that formed a border between their farms.

One day, a trickster from the village decided to play a trick on them. He dressed himself in a two-color coat that was divided down the middle. So, one side of the coat was red, and the other side was blue.
The trickster wore this coat and walked along the narrow path between the houses of the two friends. They were each working opposite each other in their fields. The trickster made enough noise as he passes them to make sure that each of them would look up and see him passing.

At the end of the day, one friend said to the other, "Wasn't that a beautiful red coat that man was wearing today?"

"No", the other replied. "It was a blue coat."

"I saw the men clearly as he walked between us!"said the first, "His coat was red."

"You are wrong!"said the other man, "I saw it too, and it was blue."

"I know what I saw!" insisted the first man. "The coat was red!"

"You don't know anything," the second man replied angrily. "It was blue!"

They keep arguing about this over and over, insulted each other, and eventually, they began to beat each other and roll around the ground.

Just then, the trickster returned and faced the two men, who were punching and kicking each other and shouting, "Our friendship is OVER!"

The trickster walked directly in front of them, and showed them his coat. He laughed at their silly fight. The two friends saw this his coat was red on one side and blue on the other.

The two friends stopped fighting and screamed at the trickster saying, "We have lived side by side like brothers all our lives, and it is all your fault that we are fighting. You have started a war between us."
"Don't blame me for the battle," replied the trickster. "I didn't make you fight. Both of you are wrong, and both of you are right. Yes, what each one saw was true. You are fighting because you only looked at my coat from your own point of view."

Thursday, September 19, 2013

Trip to Mersing, Johor - Part 2

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

Cuti 3 hari je tapi rasa macam lama je. Sebabnya balik kampung jauh. Alhamdulillah, perjalanan kami dipermudahkan oleh Allah. Bersyukur sangat. Mana taknya, yang pergi kenderaannya dah lebih 10 tahun tapi Alhamdulillah, segalanya Allah permudahkan. Perjalanan macam yang mama dah ceritakan sebelum ni, dimulakan seawal 7 pagi. Kami melalui LEKAS highway straight terus ke last exit, iaitu dekat dengan Senawang.

Ikhsan dari Cik Google Maps. Terima kasih ^_^

Ni route map yang mama download dari Goole Maps. Jauh kan? Extimated time katanya 4++jam tapi tu dikira tak termasuk jalan traffic jam disebabkan lori dan traffic light kot. Kalau +-, lebih kurang 5-6jam jugak sebenarnya. Kami mesti melintasi 2 negeri iaitu Negeri Sembilan dan Negeri Pahang. 
Sebenarnya ada 3 jalan, tapi kami pilih jalan yang ni pergi dan balik sebab takde plaza tol melainkan lebuhraya LEKAS je. Hehe

Dalam perjalanan, kami rehat sebentar kat Kuala Pilah, sarapan dulu. Penat tu kalau straight je. Kita rehat sat lagipon gerak pukul 7 tadi tak sarapan pon, sekadar minum pagi je. Lapar tu. Huhu

Perjalanan kali ni kurang sikit kabus tak macam yang kami balik masa raya cina haritu, rasa macam kat Cameron Highland gitu. Putih je memanjang. Tapi bahaya gak, yela tak nampak jalan depan, takut tau2 je terus selekoh. Kan bahaya tu.

Dalam area Negeri Sembilan, suasana kekampungan ketara sangat. Laluan pon bengkang-bengkok. Tapi best sebab rasa damai je. Lepas tu, dah masok negeri Pahang, kawasan Felda dan perkampungan orang asli. 

Sebelum sampai ke Mersing, kami singgah di Endau dulu ziarah kubur arwah atok dan nenek belah abah. Alhamdulillah, setiap kali balik mesti kami singgah sebab kami jarang sangat balik Johor terutama bila kedua-dua atok dan nenek belah mak dan abah dah takde. Yang ada adik beradik jela.

Pastu singgah dulu dekat Felda Endau ziarah 3 rumah : nenek saudara, kakak abah dan sepupu sambil memetik buah rambutan. Amboi, sakan papa dan atok petik buah rambutan guna galah. Lagi2 kat rumah sepupu ada rambutan gading, memang favourite papa tu. Tak malu betul. Hihi
inila nenek saudara mama. Alhamdulillah, sihat lagi

Akhirnya, sampai juga kami kat Taman Intan, Mersing dalam pukul 3.00 petang. Alhamdulillah, syukur padaMu jua. Lebih kurang 6 jam jugak perjalanan bercampur dengan singgah menyinggah. Hehe. Malamnya, kami tak kemana, cuma berehat dan bersembang-sembang je.
Nanti ada masa mama cerita yang part 3 lak ye, maksudnya aktiviti keesokkan harinya.

Wallahua'lam

Segmen : Bloglist Istimewa Ayuinsyirah Tahun 2013

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum


Jom kita support cik ayu kita dengan klik di :



Amir - Tabung


Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum


Anak mama bujang yang baru sorang ni sekarang pantang nampak tabung. Confirm dia menangis-nangis mintak. Bukan untuk dibuat main masuk mulut, dia mintak dikeluarkan duit dalam tabung tapi bukan untuk dibelanjakan, tapi untuk dimasukkan balik dalam tabung ikut lubang keciknya tu.

Puncanya papa memang tak suka nak bawak kemana-mana duit syiling. Kalau dia balik dari kerja atau balik dari mana-mana, duit syiling yang ada kat kocek dia akan dimasukkan dalam tabung.

Suatu hari tu papa saja bagi duit syiling pada Amir suruh dimasukkan dalam tabung. Mula-mula biasala budak-budak, kena bantuan jugakla. Alhamdulillah sekarang dah bole masuk sendiri.

Cuma dia tak puas kalau sikit. Dia akan mintak lagi sampai dia puas. Jadi, kami bukak tabung tu keluarkan sikit duit syiling, dia masukkan balik. Alahai anak.

Semoga dah besar Amir bijak berbelanja dan menabung untuk kemudahan masa hadapan. Insya Allah. Aamiin

Wallahua'lam

Wednesday, September 18, 2013

Lets Start Being Better To Children

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum


Wallahua'lam

Tuesday, September 17, 2013

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum


Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013

Jom...Jom..Jom...

Saturday, September 14, 2013

Trip to Mersing, Johor - Part 1

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum


Alhamdulillah, mama sekeluarga akan pulang ke kampung belah mama di Johor sepena cuti Hari Malaysia yang jatuh pada hari Isnin. Jadi, dapatlah 3 hari kat kampung. 

Destinasi kami dah tentu rumah makcik kat Mersing. Sebenarnya tak lah kampung sebab makcik duduk rumah teres tapi Alhamdulillah, Mersing masih dalam suasana kekampungan nelayan, masih jauh dari pembangunan yang pesat. 

Mersing adalah tempat abah mama dibesarkan. Jadi, bila balik Mersing, abah akan petah bercerita kisah dari dia kecil2 dulu dengan adik-beradik yang ramai (Alhamdulillah, adik beradik abah ada 8 orang semuanya) dan kawan-kawan dia, walaupun dia dah bercerita sebelum ni, tapi kami layan jela. 

Insya Allah, perjalanan kalau takde aral melintang dimulakan seawal 7.00pagi. Apa aktiviti kami nanti, mama akan update bila balik sini. Semoga perjalanan kami dipermudahkan dan diberkati Allah. Insya Allah, aamiin.

Friday, September 13, 2013

Alhamdulillah, rezeki Amir

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum
Semalam kan mama pergi majlis sempena 75 tahun penubuhan tu kan. Alhamdulillah, mama dapat voucher Jusco bernilai RM 75. Yela kan, sempena 75 tahun. Alhamdulillah, rezeki Amir tu, bukan mama. Dah rancang-rancang buat belanja beli baju Amir je tu. Tapi nak tunggu awal tahun depan. Kenapa yer?
Sebab setiap tahun, syarikat tempat mama kerja ni adakan new year party yang mana setiap pekerja akan dapat hadiah berdasarkan cabutan bertuah. Setakat mama kerja kat sini selama 3 tahun ni belum dapat lagi voucher Jusco. Kalau dapat tahun depan ni, bole la ajak papa pergi cari barang Amir dan papa sekali.
Wallahua'lam

SIMPLE GIVEAWAY BY FARISHA #1

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum
Jom..jom...jom


Dijemput semua Blogger menyertai Simple Giveaway By Farisha #1
Sebanyak dua pemenang dicari

Giveaway ini sah dari 12/09/2013 sehingga 18/09/2013
(Seminggu sahaja)
Pemenang akan diumumkan pada 19/09/2013

Klik Banner untuk sertai dan melihat hadiah

Terima Kasih dan "Good Luck"!


Thursday, September 12, 2013

Segmen 1st Mama

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

Jom kita sokong segmen sahabat mama ni..

http://mamamamy.blogspot.com/2013/09/segmen-1st-mama.html

Selamat bersegmen dan all the best semua.


75th Year Anniversary

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

Harini genap 75 tahun penubuhan syarikat tempat mama kerja ni. Harini, insya Allah ada majlis sambutan 75 tahun tu dekat HQ Damansara sana. Sebenarnya agak jauh jugak dari site tempat mama kerja ni, tapi dah dimestikan, nak tak nak, kena la pergi jugak. 

Syarikat tempat papa kerja haritu dah sambut 50 tahun penubuhan. Alhamdulillah, papa dapat jam tangan. 

Mama tak taula dapat apa lagi tapi yang pasti dah dapat t-shirt sempena 75 tahun ni untuk pakai dalam majlis malam ni.



P/s : sebenarnya tak tau nak cerita apa. ini yang terlintas kat fikiran, tu yang cerita tu...hehehe

Wallahua'lam

Wednesday, September 11, 2013

Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome!

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum
Jom kita bersegmen lagi :
Assalamualaikum


Selamat bersegmen korang yang sudi menyertai segmen GA yang tidak seberapa ini dan kepada stalker O< jemput join GA ini juga^^..jangan segan-segan..kita berkenal kenalan selain dapat mengikat ukwah sesama blogger.. pepatah ada berbunyi tak kenal maka tak cinta.

Segmen ini available on a month dan fizi mencari pemenang bagi 4 katagori hadiah iaitu 3 helai Jersey dengan tempekkan nama korang pada Jersey..tempek pun bolee, peluang untuk memiliki Simcard TuneTalk yang bernilai Rm35 , 2+ pemenang Top-up untuk hubungan telekomunikasi yang lebih lama dengan orang tersayang dan 2 pemenang bertuah bakal di review oleh BLOG AKU PENGHIBUR tak minat ke blog di review oleh blogger terkenal lagi mesra? rugi woo tak join

   Hanya 5 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog FIZIZAIDI KARYAKU, AKU PENGHIBUR, BLOG MADAH CINTA &amp; PHEONIXCHARLOTTE  Add To Circle Google+ FIZIZAIDI, AKU PENGHIBUR &amp; BLOG MADAH CINTA.
  2. klik iklan >     Termasuk iklan nuffnang pada blog PHEONIXCHARLOTTE tunggu sampai habis loding ye kekawan.
  3. Buat entri bertajuk "Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome!"
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Segmen ini akan tamat pada 19/09/2013 |12:00 malam dan pemilihan pemenang bakal di dipilih oleh Brother Random.org sendiri dan Senarai pemenang akan diberitahu pada 22/09/2013
Apa tunggu lagi, jom meriahkan segmen ini^^


Tuesday, September 10, 2013

Alhamdulillah

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum
Jumaat lepas dapat Whatsapp dari seorang sahabat yang prihatin dan up to date inform pada mama yang seorang sahabat kami masa belajar dulu masuk dalam suratkhabar harian metro. Rasa teruja dan bangga dengan sahabat ni. Tapi ada terdetik rasa pelik juga atas sebab apa ye sebab setahu kami dia takde kat Malaysia sekarang ni, ada kat Oman ikut suami dia. BFF dia pon bagitau yang dia ada balik sini beraya dalam lebih kurang sebulan macam tu. Padan lar.
Dia ada dalam akhbar Harian Metro, bawah tajuk artikel, 'Suri Rumah Bukan Calang-Calang Kerjaya' :

"Bagi Nur Marni Ahmad, 31, selepas 10 tahun bekerja, Mei lalu dia berhenti kerja sebagai jurusonografi kerana dua sebab - mengikut suami yang ditugaskan di Oman dan pada masa yang sama, dia berasa sudah sampai waktunya untuk menjaga serta mendidik anak kesayangannya, Fatiha Husna Mohd Fakhzan, 2."

Alhamdulillah, berbangga dan bersyukur dengan tindakan dan kehidupan sahabat aku ni. Aku dulu masa belajar pernah sebilik dengan dia masa tahun akhir. Mustahil aku tak cemburu dengan dia sebab tindakan dia berhenti kerja dan menjaga anak sendiri tapi aku punya alasan sendiri kenapa aku kena kerja lagi. Semoga aku dimurahkan rezeki untuk mengambil tindakan yang sama seperti sahabat aku ini. Insya Allah, aamiin. Kawan-kawan doakan sekali yer.

Wallahua'lam

SEGMEN PERTAMA CHE YAM

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

http://2.bp.blogspot.com/-saxoBykh60U/Ui6J03kn8JI/AAAAAAAAFH4/d20rL8X2CJI/s640/segmen+pertama+che+yam+2.png

Segmen ni berlangsung dari 10 September hingga 24 September 2013

Jom kita meriahkan segmen Che Yam ni

UPSR

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum
sumber Google image

Harini start peperiksaan UPSR kan?. Semoga berjaya ye yang ambil peperiksaan ni. Buat yang terbaik!!

Mama dulu masa ambil peperiksaan UPSR dugaan betul sebab sehari sebelum peperiksaan, nenek belah abah meninggal. Satu famili balik kampung Johor sana tinggal mama sorang-sorang kat rumah. Abah masa tu terus datang sekolah nak bagitahu pihak sekolah yang arwah nenek meninggal dan ambil adik sekali (beza umur adik mama dan mama cuma setahun je, masa tu adik Darjah 5). Rasa sedih jugak masa tu dengan arwah nenek meninggal, tinggal sorang-sorang pulak tu, nak ambil periksa pulak esoknya. Itula first time mama kena tinggal sorang-sorang.

Abah pesan duduk tumpang rumah jiran sementara abah balik kampung sebab kebetulan anak jiran sebaya dan ambil periksa sama tapi mama degil, taknak. Sanggup duduk rumah sorang-sorang sebab taknak duduk rumah jiran. Alhamdulillah, jiran mama faham, dia la temankan mama. Tapi kejap je, sebab abah dalam malam tu dah balik ke sini dah. Tapi masa tu kecik lagi, macam-macam fikir, abis satu rumah mama bukak lampu. Takut punya pasal. Hehehe

Alhamdulillah, keputusan UPSR mama ok la jugak. Cuma agak ralat jugak tak dapat jumpa arwah nenek buat terakhir kali. Semoga rohnya dicucuri rahmat dariNya dan ditempatkan dikalangan hamba-hambaNya yang beriman. Insya Allah. aamiin.

Monday, September 09, 2013

Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum


Jom sertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Segmen ini berlangsung daripada 1 September 2013 hingga  30 September 2013. Caranya mudah sangat. Cuma lima langkah sahaja.

  1. Follow Blog cikguzamrud.com, Tambah Google+ hijau zamrud
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com"
  3. Copy paste kod HTML yang telah disediakan diruangan HTML new post dan publish entri.
  4. Tinggalkan link (URL entri) anda diruangan komen entri ini.
  5. Klik mana-mana iklan Nuffnang.

Blog rakan blogger yang menyertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com" akan tersenarai dalam bloglist cikguzamrud.com sehingga 31 Disember 2013.

Segmen ini dibuat sempena pertukaran domain pbssainsonline.blogspot.com kepada cikguzamrud.com. Selain itu, ia memberi peluang kepada cikguzamrud mengenali rakan-rakan blogger dan menziarahi blog rakan-rakan blogger. Secara tidak langsung segmen ini dapat merapatkan lagi persahabatan sesama blogger.

Kepada semua rakan blogger, selamat berkenalan. Terima kasih kerana memberi meryertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Sokongan kalian amat saya dihargai.
Jom kita bersegmen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab