Thursday, January 30, 2014

SELAMAT BERCUTI

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah

Alhamdulillah, harini mama pukul 7.15pagi dah sampai opis.
Awal sangat kan?

Jalan seriously lengang sangat.
Mama bole makan angin lagi. Hehehe
Mesti ramai yang mula bercuti dan ada yang dah sampai kampung halaman.

Kepada sahabat-sahabat mama,

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA


dan SELAMAT BERCUTI


Hati-hati di jalan raya walau kemana pun kalian pergi.

Insya Allah, mama akan balik kampung husband, Perak pagi Jumaat sampailah hari Isnin.
Entry insya Allah, bila ada line internet, mama akan update. ^_^

Wallahuaklam

Friday, January 24, 2014

Today's Special - Bubur Kacang Soya

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah
Harini kan hari Jumaat.
Jadinya, macam yang mama pernah cerita kat SINI,
hari ini Bubur Kacang Soya
Nampak sedap kan?
Minta maaf banyak-banyak, mama ni jahat, kasi kawan-kawan mama tengok je kan.
Buat terliur je. Hehe
Apa-apapon, esok kan hari Sabtu, bole la jadi idea nak buat dessert untuk santapan seisi keluarga. ^_^
Wallahua'lam

Keputusannya...

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah

Semalam mama ada cerita kan yang ada lucky draw.
Mama memang berharap la yang best2.

Keputusannya adalah :


Alhamdulillah
Mama memang belum ada pon hair dryer lagi.

Betul sangat kan Allah bagi apa yang kita perlu,
bukan apa yang kita mahu.

Perancangan Allah adalah yang terbaik.
Dia tahu, mama lagi perlukan hair dryer daripada telefon, tv dan pelbagai yang lain tu.

Apa-apa pun, Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah.

P/S : Sori, gambar takde lagi sebab tengok keputusan je dulu. Barang belum ambil pon. Insya Allah, ada nanti mama upload ye. ^_^

Wallahua'lam

Thursday, January 23, 2014

Annual Lucky Draw

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah

Dup dap, dup dap, dup dap...
Nape ye?

Petang ni, dalam pukul 4.30ptg macam tu, company mama ada buat Annual Lucky Draw.
Insya Allah, semua yang memenuhi syarat kelayakan akan dapat hadiah tapi apa hadiahnya, kena tunggu petang ni.


Teruja tak? Hehe

Tahun lepas-lepas, mama dapat barang. Tahun ni tak tau lagi nasib macamana, voucher JUSCO ke barang.
Kawan mama ada seorang tu setiap tahun dapat Voucher JUSCO je RM 200.00.
Jadila dapat buat shopping-shopping.

Sambung balik : dup dap, dup dap, dup dap...

Wallahua'lam

Wednesday, January 22, 2014

Wordless Wednesday - aaaaa

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah


aaaaaaaaa

Company Blog

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah

Alhamdulillah, tempat kerja mama dah ada blog sekarang ni.
Sebenarnya dari awal bulan haritu, tapi mama je yang tak sempat nak cerita sebab sibuk dengan kad raya cina la, angpau la, limau mandarin la, deco-deco office la.


Layoutnya takla secanggih blogger tapi bole la untuk tatapan kami pekerja-pekerja di sini.
Profile photo mama gambar Amir la. Hehe

Kat sini bole la update cerita-cerita tapi segan pulak nak ngarut-ngarut. Hehe.
Jadi, sekarang mama ada 2 blog la nampaknya.
Rajin tu kena la lebih sikit. ^_^

Wallahua'lam

Monday, January 20, 2014

Murah Rezeki

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah

Alhamdulillah, Allah murahkan rezeki adik mama dengan adik mama dapat beli desktop baru.


Desktop ni pon dia tak beli yang pakej, beli sikit-sikit.
Yela, dia budak IT, belajar pon pasal IT, kawan-kawan pon budak IT,
tu yang dia beli sikit-sikit tu.
Boleh dikatakan kebanyakkannya dia beli kat Plaza Lowyat.

Oleh itu, laptop dia, dia tolak ke mama setelah dia format balik dan install balik yang berkenaan. 
Jadila, second hand. Tu yang keypad dia dah kuning tu.


Acer model lama. Ntah-ntah dah takde dalam pasaran.
Adik mama guna dari dia masuk UiTM lagi.
Kira-kira lebih kurang 6 tahun sebab dia pon dah dekat setahun kerja.

Jadi, pasni, mama dah tak kacau laptop adik mama lagi sebab dia pon nak update blog dia. ^_^

Disebabkan mama dah ada laptop, assistant mama pun nak la juga guna lappy mama.


Tengok, khusyuk betul menekan.


Ok, nak cek jap mana-mana typing error. Hihihi

Insya Allah, semoga kemudahan yang ada ini kami sekeluarga gunakan kearah kebaikan.
Insya Allah, mama bolelah selalu BW sahabat-sahabat mama.
 

Selamat Hari Isnin & Selamat Hari Lahir

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah

Selamat hari Isnin.

Harini, ada 2 orang kawan blogger mama sambut hari lahir :
1. +UMIE SUE 
2. +Mia Liana 

Kepada kedua-duanya :

SELAMAT HARI LAHIR!!!
SEMOGA DIBERKATI UMUR,
DIMURAHKAN REZEKI
SERTA
DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN

Insya Allah
aamiin


Terimalah bunga yang tak seberapa dari mama ni ye. ^_^

Saturday, January 18, 2014

Selamat berhujung minggu

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu

Minggu ni mama tak cerita apa-apa pon ye. Mama sibuk sangat. Ni pon mama ada kat Perak, kampung papa.

Sebenarnya tak rancang pon nak balik. Khamis baru-baru ni, tiba-tiba masa mama tengah memandu balik dari kerja, papa telefon bagitau ayah mentua sakit.

Balik je rumah terus kemas-kemas gerak balik kampung papa.

Alhamdulillah, dah beransur sembuh sekarang ni. Biasala orang dah berusia. Kita ni pon tak tau lagi macamna.

Alang-alang balik lama sikit ni, mentua ajak pergi Darussyifa' kat Teluk Intan. Nak berubat cara alternatif pula lepas dah mencuba perubatan moden. Apa yang penting kita tetap berusaha di samping mohon padaNya kerana Allah Maha Penyembuh.

Mama doakan semoga diberikan kesembuhan kepada ibubapa mama dan mentua mama serta sahabat-sahabat mama sekeluarga.

Insya Allah, aammiin..

Sunday, January 12, 2014

BLOGLIST PART #1 BY DIARI FARISHA

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah
http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/12/bloglist-part-1-by-diari-farisha.html 

Jemput Blogger seantero Malaysia join 
"Bloglist Part #1 By Diari Farisha"

Seramai 50 orang Blogger Hot & Marbeles diperlukan bagi 
mengisi kekosongan jawatan di bloglist blog beliau

Klik Banner untuk join
JOM-JOM LAGI SEKALI KITA SUPPORT KAWAN KITA NI...^_^

SEGMEN JALAN-JALAN CARI KAWAN

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah
Mai dekat! Mai dekat! Ni segmen cari kawan, bukan segmen cari jodoh...hehe

Lately ni sally jarang blogwalking sebab sally dalam mood final exam...sebab tak nak hampakan korang...Sally buat satu segmen...sambil korang cari kawan, sally blogwalking...okay tak ni..?

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/01/segmen-jalan-jalan-cari-kawan.html

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally dan Like Fanpage Sally
  2. Buat satu entry bertajuk Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
Segmen ini akan berlangsung dari  12/1/2014 sehingga 22/1/2014 (10pm)

2 orang blogger yang bertuah akan menerima hadiah saguhati (undian melalui random.org)

Jom kawan-kawan kita support kawan kita ni...^_^

Saturday, January 11, 2014

Selamat beraktiviti

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah

Hai sahabat-sahabat mama. Kemana je harini?
Mesti masing-masing dah merangka aktiviti masing-masing.

Mama bercadang nak bawa Amir ke taman petang nanti tapi bergantung pada keadaan cuaca.
Almaklumla, sekarang ni musim hujan tak menentu.

Walau apa jua yang kalian lakukan, selamat beraktiviti dan jaga diri baik-baik ye.

Wallahua'lam

Friday, January 10, 2014

'SEGMEN: Bloglist 2014 by Kiera Rashid'

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah
 

Jom meriahkan segmen sahabat kita ni.
Nak join, bole klik SINI ye.

 

Today's Special : Bubur Kacang Merah

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah
 
Salam Jumaat semua.
 
Memang trend opis mama ni, setiap hari Jumaat, kakak cleaner akan tolong masakkan pemanis mulut untuk semua staf (mana yang berminat la).
Asalnya, big boss mama belikan slow cooker letak kat pantry. Dia pon cakap mintak tolong buatkan pemanis mulut (dessert) untuk staf setiap hari Jumaat. Niat bersedekah agaknya.
Jadi, bermula dari situ, setiap hari Jumaat, kakak cleaner akan sediakan pemanis mulut untuk kami.
 
Untuk hari Jumaat hari ini, kakak cleaner sediakan Bubur Kacang Merah.
 
 
Nampak sedap kan? Ni bubur tak letak santan. Macam mama tak minat santan, okla.
Sesiapa yang berminat dengan santan, bole letak sendiri. Santan ada dalam peti sejuk kat Pantry juga.
 
Wallahua'lam.
 

Thursday, January 09, 2014

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah
 
 
Jom kita join segmen ni. Klik kat banner tu je.
 
Bukan apa, untuk membantu sahabat-sahabat yang lain. Selain tu, dapat mempromosikan sahabat-sahabat dan produk-produk yang dijual.
 
Blog mama yang tak seberapa ni sekadar cerita suka-duka perjalanan kehidupan mama sekeluarga.
Sebab itu namanya pun MAMA PAPA AMIR.
Apa-apa pun, mama bangga dapat bersahabat di laman blog ini walaupun tak bersua muka sebab banyak yang mama belajar dan ceduk pengalaman sahabat-sahabat mama.
Semoga ukhwah yang terbina di sini berlandaskan syariat Allah.
Insya Allah.
 
Wallahua'lam
 

Amir dan Sugar Glider

Bismillahir Rahmaanir Rahim
Alhamdulillah
 
Dalam entry INI, mama ada cerita yang mama balik Johor ziarah pakcik yang sedang sakit di Hospital. Alhamdulillah, dikesempatan yang ada, kami ambil peluang menziarah saudara-mara yang ada di sekitar Johor Bahru.
 
Kalau nak kata saudara-mara sekitar Johor, ramai sangat dan memang tak sempat nak ziarah selama 1 hari. Insya Allah, doakan mama ye diberikan kesempatan sekali lagi untuk menziarah.
 
Dalam menziarah saudara-mara, ada seorang sepupu mama bela sugar glider. 
Di Malaysia, belum ramai lagi yang bela sugar glider ni.
 
 
Amir berani-berani takut. Berani datang dekat tapi tak berani pegang.
 
Nasib baik kawan tu jenis pemalu. Asyik nak menyorok je.
 


Mak mama (nenek Amir) berani pegang. Kata mak, kuku dia tajam, sakit sikit la.
 
 
Kata sepupu, dia kuat gigit tapi tak berapa sakit.
 
Apa-apapon, mama memang tak berani pegang. Takut terpicit mati pulak kawan tu. hehe
 
Wallahua'lam
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab