AFB Feed

Wednesday, March 28, 2018

Birthday Giveaway by Mrs Pip

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh



Jom support Mrs Pip. Sempat sangat lagi ni. ;)

Nak join, klik banner atas atau SINI ek. 

HAPPY BELATED BIRTHDAY & HAPPY BELATED BLOGVERSARY MRS PIP!


Lot's of love,
 photo DC347A584D917411A24728AD62EDEFF9.png

SEGMEN BLOGLIST 2018 SHUHAIDASAAD

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh

Alhamdulillah, setelah hampir hujung bulan, baru MPA sempat nak tengok blog tersayang ni. Dah lama rasanya MPA tak join apa-apa GA ni kan. Jadi, kesempatan yang ada ni, MPA nak join beberapa GA yang MPA terjumpa. Antaranya :

https://shuhaidasaad.blogspot.my/2018/03/segmen-bloglist-2018-shuhaidasaad.html#comment-form

Jom meriahkan SEGMEN BLOGLIST 2018 SHUHAIDASAAD. Boleh klik banner atas ni ataupun SINI ya. 


Lot's of love,
 photo DC347A584D917411A24728AD62EDEFF9.png

Tuesday, March 06, 2018

Pendaftaran Tahun 1 Sesi 2019 / 2020 telah dibuka

 photo bismillah-02.png
 photo salam6black.png
Kepada ibubapa yang mempunyai anak yang akan masuk ke tahun 1 untuk sesi tahun 2019 dan 2020, jangan lupa untuk mendaftarkan mereka sebab pendaftaran tahun 1 sesi 2019 dan 2020 ni hanya dibuka daripada 1 Mac 2018 hingga 30 April 2018 je tau. Jadi, jangan lepaskan peluang yang tengah terbuka ni.
Pendaftaran Tahun 1 Sesi 2019/2020 | Mama Papa Amir
Ni dia muka depan website Pendaftaran Tahun 1

Insya Allah, putera MPA, Amir Syukur akan masuk ke tahun 1 tahun depan, 2019. Alhamdulillah, MPA dah daftarkan Amir tahun lepas lagi sebab MPA ingatkan ianya takkan dibuka lagi tahun ni. Rupanya dibuka lagi tahun ni. Maksudnya untuk kemasukan Tahun 1 untuk tahun 2019 dibuka pada tahun lepas, 2017 dan pada tahun ini, 2018. Begitu juga untuk kemasukan Tahun 1 untuk tahun 2020, akan dibuka pada tahun ini, 2018 dan juga tahun depan, 2019.
Walaubagaimanapun, jangan ambil kesempatan untuk mendaftar pada saat-saat akhir. Bukan apa, takut terlupa pulak nanti. Kan sendiri juga yang susah. 

Perkara yang penting masa mengisi adalah rekod imunisasi anak sebab semasa kita mengisi borang online tersebut, ia akan minta menyatakan rekod imunisasi anak. Bila dah selesai semuanya, kita perlu mencetak borang online yang telah diisi dan hantar ke sekolah yang kita daftarkan anak kita beserta salinan surat beranak anak, salinan kad pengenalan ibubapa, salinan rekod imunisasi anak, salinan bil air atau bil elektrik rumah dan juga salinan sijil nikah ibubapa.

Kalau tak silap MPA, dalam bulan Ogos macamtu, surat daripada sekolah akan diterima ibubapa untuk sesi taklimat dan penerangan kepada ibubapa.

Aish, walaupun baru awal tahun, MPA rasa berdebar pulak bila fikirkan yang Amir akan bersekolah tahun 1 tahun depan. Berdebar memikirkan macamana sesi pembelajaran dia, macamana dia sewaktu masa rehat sekolah, makan ke tidak, dan macam-macamlah. Doakan yang baik-baik dan berserah segalanya kepada Allah sajalah. Mudah-mudahan urusan Amir dan rakan-rakan seusia dengannya dipermudahkan dan diberkati Allah s.w.t, insya Allah.
Lot's of love,
 photo DC347A584D917411A24728AD62EDEFF9.png

Thursday, March 01, 2018

Goodbye February and Hello March

 photo bismillah-02.png
 photo salam6black.png


Alhamdulillah. Dah masuk ke bulan Mac 2018. Bulan baru, semangat baru, dan mungkin ada yang fokus baru. 

MPA sendiri perlu lebih fokus dan terancang bulan ni. Untuk 2 bulan lepas, MPA sekeluarga diuji dengan ujian kesihatan. Bergilir-gilir kami tidak sihat. Ke klinik pun 4-5 kali dan 2-3 klinik jugakla kami pergi.

Mudah-mudahan bulan ni dan seterusnya kami sihat sejahtera. Mungkin sebab kami penat, berpindah ke rumah baru. Bermain dengan habuk dan kotoran tak perlu cakaplah. Huhu

Doakan MPA sekeluarga sihat sejahtera ek. MPA pun turut mendoakan sahabat semua diberi kesembuhan daripada pelbagai penyakit serta diberikan kemudahan melalui ujian yang dihadapi. Insya Allah. 

Lot's of love,
 photo DC347A584D917411A24728AD62EDEFF9.png
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab