Scarves Gaya Muslimah Moden

 photo bismillah-02.png
 photo salam6black.png

Lebih dikenali sebagai shawl atau hijab, womens scarf atau scarf wanita merupakan salah satu gaya pemakaian hijab. Kadang kala, scarves turut digunakan oleh wanita di negara barat terutamanya di sekitar Eropah. Selalunya scarves bersaiz lebih kecil, berbentuk segi empat dan kurang luas. Oleh itu, ianya akan digayakan oleh para hijabista dengan cara moden. Rekabentuk scarves wanita mempunyai pelbagai corak dan warna seperti shawl dan tudung wanita yang lain.

Gaya scarf hijab kelihatan agak sukar tapi dengan cara yang betul, anda mampu memakainya dengan lebih bergaya. Mari kita lihat beberapa sumber inspirasi gaya scarf moden untuk para wanita Muslimah. Mana tahu, anda mungkin meminatinya dan terus tampil bergaya dengannya? Jom perhatikan pakaian mana sesuai untuk menggayakan scarf moden.

1. Scarf untuk ke tempat kerja


Untuk para wanita bekerjaya dan mahu tampil lebih bergaya, scarf sesuai untuk digayakan di persekitaran pejabat dengan memakainya bersama blaus labuh dan long cardigan digandingkan bersama aksesori tambahan seperti rantai sebagai fokus utama pakaian anda. Dengan cara ini anda akan lebih bergaya dan yakin di tempat kerja.

2. Scarf untuk majlis perkahwinan


Kalau anda mahukan gaya terbaru untuk majlis perkahwinan anda, pastikan pengapit anda menggayakan scarf hijab. Scarf sememangnya lebih pendek daripada biasa jadi gaya ini bagi mereka yang mempunyai pakaian yang ada ciri-ciri seperti lace. Tampil lebih elegan dan klasik dengan menggunakan scarf hijab moden untuk perkahwinan anda nanti.

3. Scarf untuk pergi melancong


Untuk mereka yang sering bercuti atau pergi mengunjungi negara luar, elok memakai gaya scarf kerana ianya lebih senang dipakai dan boleh digayakan tanpa mengira musim. Scarves juga boleh dipakai sebagai lapisan luar pada musim sejuk. Jadi anda tidak perlu risau untuk melancong di negara luar.

Apa tips anda untuk memakai scarf? Kongsi lah bersama supaya semua wanita Muslimah boleh mencuba gaya hijab moden ini.

 photo DC347A584D917411A24728AD62EDEFF9.png

Share:

0 THiNKiNG aBouT THiS

Alhamdulillah...terima kasih atas komen membina anda... ^_^