AFB Feed

Friday, February 23, 2018

Happy birthday and happy anniversary

 photo bismillah-02.png
 photo salam6black.png
Alhamdulillah. Semalam genap putera MPA, Amir Syukur berumur 6 tahun. Aish, kejap je ek dah 6 tahun. Rasa macam cepat sangat Amir dah besar. Nanti tup-tup, tau-tau Amir dah habis sekolah. Cepatnya masa berlalu.

Sementara Amir masih bersekolah tabika lagi, sambutan kecil-kecilan telah dilakukan di sekolah tabika Amir semalam. Seronok kawan-kawan Amir dapat tengok orang tiup kek, dapat makan kek dan juga dapat goodie bag. Kek dan goodie bag semua MPA sediakan. Cikgu dan pembantu cikgu yang kami panggil Umie, hanya sediakan sambutan pada masa yang mereka tetapkan sendiri. Alhamdulillah, terima kasih banyak-banyak Cikgu Yati dan Umie sebab buat sambutan kecil-kecilan hari lahir Amir. 
Semalam juga merupakan Anniversary blog Mama Papa Amir n Ain ni. Anniversary yang ke 5 tahun. Pada mulanya blog ini dicipta untuk perihal Mama, Papa dan Amir. Alhamdulillah, rezeki Allah, ada pula Ain 3 tahun lepas. Jadi, MPA pun letaklah juga nama Ain di hujung. Nasib baik nama Ain bermula dengan huruf A. Hihi
Kalau ada yang dah ikuti daripada mula, blog MPA ni memang banyak ups and down, banyak turun naiknya. Dalam 3 tahun lepas merupakan tempoh merundum blog ini sebab masalah kesihatan MPA sendiri dan anak perempuan MPA, Ain Humaira. Masa tu mood dah memang ke laut dalam, dan juga kekangan masa yang menyebabkan MPA memang tak sempat nak jenguk blog ni selalu. Ralat memang ralat tapi ada keperluan yang perlu MPA dahulukan terlebih dahulu.
Insya Allah, untuk tahun ni, MPA bercadang nak keep up to date blog ni. Sayang woo dengan blog ni. Walau tak sepopular mana pun blog ni, sentimental value tetap ada pada diri MPA. Rasanya macam nak pakaikan baju baru blog ni. Kena buat kira-kira macam ni. Almaklum, MPA tak kerja lagi sekarang, jadi surirumah sepenuh masa. Jadi, lebih baik MPA 'jahit' sendiri baju blog ni. Insya Allah, nak catch up balik coding-coding yang agak lama tinggalkan ni.
Kalau ada antara sahabat yang ada buat tutorial edit design blog atau tau mana-mana blog yang ada buat tutorial edit design blog, kongsikan dengan MPA boleh? Boleh MPA godek-godek coding sendiri. Doakan MPA berjaya ya 'jahitkan' baju blog ni. Dah kena tukar pun rasanya baju blog ini supaya lebih matang dan segar. Cewah. Hihi
Lot's of love,
 photo DC347A584D917411A24728AD62EDEFF9.png

No comments:

Post a Comment

Alhamdulillah...terima kasih atas komen membina anda... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab