Monday, January 17, 2022

Pakej Keluarga Malaysia

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh

Alhamdulillah ala kulli haal. Rasa MPA tak ada order apa-apa minggu ini. Siap cek dalam apps untuk pengesahan. Memang tak ada! Tapi ini tiba-tiba dapat parcel atas nama En Suami dan daripada Putrajaya.

En Suami kalau minta tolong kawan-kawan orderkan, selalu minta hantar ke pejabat dia saja, tak pernah lagi minta hantar ke rumah. Kalau hantar ke rumah, dia mesti akan tanya MPA apa alamat rumah. Pelik!

Ingatkan surprise daripada Encik Suami. Rupanya surprise daripada Kerajaan Malaysia. Isinya Pakej Keluarga Malaysia. Ceh! Buat kejutan saja. Haha

https://mamapapaamir.blogspot.com/2022/01/pakej-keluarga-malaysia.html

Apa pun, Alhamdulillah, rezeki tak pernah salah alamat. Tak pernah terfikir dan tak pernah nak jangka pun akan dapat pakej ini. Sebab tak pernah tahu ada pun pakej ini. Hehehe

Isinya : 1 Oximeter, 1 Thermometer, 4 Kit Ujian Covid-19 dan 4 face mask jenis fabrik.

https://mamapapaamir.blogspot.com/2022/01/pakej-keluarga-malaysia.html

Antara benda penting yang mesti ada di setiap rumah pada masa sekarang terutama bila ada ahli keluarga yang kurang sihat. 

Thermometer memang MPA standby daripada dulu lagi, masa anak soleh MPA, Amir kecil lagi. Oximeter pula MPA standby sejak ada anak solehah MPA, Ain kecil lagi disebabkan masalah kesihatan yang dia ada.

Alhamdulillah, bila dapat lagi yang baru ini, MPA simpan dulu. Akan digunakan bila yang sedia ada ini rosak atau bermasalah.

Sekarang bukan anak-anak saja kene periksa, mak pak pun kene periksa juga keadaan dan status kesihatan.

Bila ada pakej kit ini, memang membantu sangat terutama mereka yang belum ada lagi.

Semoga pakej kit ini digunakan sebaiknya dan dapat memanfaatkan ramai orang. Insya Allah.


Lot's of love, 
http://mamapapaamir.blogspot.com


Share: