Friday, April 26, 2013

I LOVE BOOKS

Alhamdulillah...

Bismillahirrahman nirrahim...

Assalamualaikum...

Entri kali ni mama cuma nak bercerita tentang buku...rasanya semua dah tau kot pasal Pesta Buku kat PWTC dari 26 April ~ 5 May 2013....


tapi kan ke 5 May tu hari kita semua kene mengundi (bagi yang dah patut kene buang undi dan mendaftar la...dah patut tapi tak daftar tu tak dapek la nak nolong...)

Rasanya mama ni jenis pencinta buku...sebab pantang nampak buku,nak beli je...sampai papa bising buku yang de dah banyak dah...rasanya sampai tak terbaca la kot...hehehe...takpe,nanti mama baca...takpon Amir...

Zaman sekolah rendah, layan buku Alfred Hitchcock...siri penyiasatan...zaman ni pinjam kat perpustakaan sekolah...kadang-kadang kawan dah abis baca dia bagitau, kat perpustakaan tu just switch jela dengan kawan...tapi kebetulan mama ni pengawas perpustakaan, apa lagi...take advantage la..ehehehe


Zaman remaja (zaman skolah menengah la tu...) dulu rajinla layan Ahadiat Akashah (Sepasang Jeans Biru, Pilot Cafe, dan yang famous apa lagi kalau bukan Budak Setan)...mana kawan-kawan yang ada,pinjam...yang kita punya kita kasila pinjam gak...


Besar skit msok U, layan novel cintan cintun plak...Aisya Sofia (yang famous masa zaman mama Kau Untukku la...tapi sekarang dah macam-macam...) sama macam skola dolu-dolu gak...sistem barter...tapi kali ni len skit,sebab mana-mana yang bes,kita beli buat koleksi...maklumla ada duit belanja...apa lagi PTPTN la...tapi masa mula-mula duit masuk jela...tu pon beli 1-2 je...kite pergi dengan member, mana yang kite dah beli, member beli lain la...aik, takkan sama kot...hehehe


Dah tua-tua ni, dah start kerja, konon nak buat koleksi novel la...almaklumla, dah ada duit sendiri...tapi tu angan-angan masa belajar dulu...sekarang takde masa dah sejak ada si kecik...sebelum ada si kecik, sibuk dengan kerja dan nak memenuhi dada dengan ilmu keibubapaan...so sekarang, buku parenting knowledge jela yang jadi bahan bacaan mama sekarang...


Tu mama la...orang lain mama tak tau la...

Apa-apapon, dari dulu memang mama ni hantu buku...pantang tengok buku...memang terasa excited tu terlebih sikit...

Dah lama mama tak layan pesta buku..insya Allah, kali ni mama akan pergi dengan adik-beradik yang lain ke pesta buku ni...mudah-mudahan dipermudahkan oleh Allah...aamiin...

Tapi dalam banyak-banyak buku, buku ni memang kita kena / mesti baca hari-hari...iaitu AL-QURAN...semoga dipermudahkan oleh Allah untuk kita membacanya hari-hari...


Wallahualam...

No comments:

Post a Comment

Alhamdulillah...terima kasih atas komen membina anda... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab