AFB Feed

Monday, November 03, 2014

Time For Review

Bismmillahir Rahmaanir Rahim photo vectorbismillahpink2.png

Alhamdulillah.

Awal bulan ni, ke'bz'an mula melanda.
Mana nak closing, kena closing, pastu report pulak.

Lagi-lagi ni dah nak hujung tahun, masa-masa untuk Annual Appraisal la kan.

Sumber : Google

Tempat mama ni dalam musim appraisal ni. 
Rasanya ramai jugak ni yang tengah nak kena appraisal oleh orang atasan.
Time ni la ramai yang tunjuk rajin, proaktif dan semua yang baik belaka.

Tapi kita kena ingat yang penilaian ni bukan pada masa ni jer.
Penilaian ni merangkumi semua aspek dan sepanjang tahun.
Kalau time ni je o.k, time lain k.o, ape cer pulak kan?

Dah kena nilai ni, ada rezeki, dapatlah rezeki bonus. Ye tak?
Tak pon rezeki dari segi kenaikan pangkat.

Walaubagaimanapun, kita kena review diri kita tiap-tiap hari, selalunya sebelum tidur la kan.
Supaya kita tau progress, pencapaian serta kelemahan kita pada setiap hari.
Selain itu, kita dapat baiki mana-mana bahagian yang lemah dan kurang.
Ada rezeki lebih, kita beri bonus pada diri kita atas pencapaian yang kita perolehi.
Antaranya mungkin kita boleh manjakan diri di spa ke, pergi bercuti ke, ataupun shopping.

Walau apapun, apa yang paling utama adalah penilaian kita pada Allah.


12 comments:

  1. Betul mama. Good luck mama. Smg dimurahkn rezeki.

    ReplyDelete
  2. Sapa taw da rezki akak kan insyallah

    ReplyDelete
  3. Betul2...nk review jugaklah..

    ReplyDelete
  4. Betul betul. Masa terbaik nak nilai diri ialah before tido. So, untuk hari seterusnya bole cuba buat yg lebih baik :)

    ReplyDelete
  5. Nak dekat hujung2 tahun ni lagi banyaklah kerja kan.. semoga segala2nya dipermudahkan.. =)

    ReplyDelete
  6. Ha..ha..appraisal time..good luck Mama..

    ReplyDelete
  7. Semoga Allah sentiasa memberkati segala usaha yg kita semua laksanakan... aamiin. :)

    ReplyDelete
  8. Sama la kita mama... Makin bz bila hujung tahun ;)

    ReplyDelete
  9. CT sibuk jugak tp sibuk nak pulun cari kerja.. doakan CT ya..
    mari sama sama tabahkan hati hihi..
    spa ? shopping ? bercuti ? wow.. semuanyaaaa best hihizz

    ReplyDelete

Alhamdulillah...terima kasih atas komen membina anda... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab