Monday, August 12, 2013

Hari Raya ke-3 dan ke-4


Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum


Alhamdulillah, dah selamat sampai sini malam tadi...agak penat jugak perjalanan semalam...
Maaf lambat update cerita...rumah mentua line internet tak berapa cemerlang...lagipon melayan kerenah si kecik 'mengemas' dan 'bersenam' dalam rumah (almaklum, rumah besar dan luas...macam2 bole buat...) Harini dah start keja bole la update cite...hehe

Masa raya ke-3 Sabtu lepas, kami tak ke mana...duduk rehat kat rumah mentua je...kakak ipar dalam tengahari dah gerak pergi rumah mentua kat Pahang...adik2 ipar yang dah khawin, masing2 dah balik rumah mentua masing2...tinggal aku sekeluarga bersama adik2 ipar dan abang ipar yang belum berkhawin dan juga mentua...

Malam, kami mulanya layan bola, Malaysia IX vs Barcelona FC...mulanya tengokla sambil layan tembikai abang ipar potong...sedap gak...free ticket first class tu...haha...

Bila Malaysia dah nak mula kalah, terus alih tengok Mission Impossible...dah aku jadi pencerita sebab aku dah tengok...

Pukul 11 jugak baru tido sebab Amir dah ngantuk...tu pon MI tak abis lagi...papa yang layan dengan adik beradik dia...hehe

Raya ke-4 pulak, konon nak gerak awal...dalam pagi macam tu...tapi sekali hujan dari pukul 4 pagi sampai tengahari...tarik selimut memang bes tu...hehe

Dalam tengahari dalam renyai2 jugakla, kami dengan mentua beraya rumah jiran depan rumah dan rumah makcik papa yang dekat dengan rumah mentua, Sungai Tiang...

Dah settle semua, baru balik ke sini...sebelum sampai sini, singgah beraya kat rumah makcik papa kat Sungai Buloh...maghrib semua dulu, sambung perjalanan yang lancar, barula sampai...itu pon dari Bagan Datoh ke Sungai Buloh, lancar sebab papa bawak masok jalan kebun, paya, sawah dan sebagainya...(dah macam jungle tracking gamaknya...gara2 elak jam ikot jalan shortcut la ni...)

Harini dah mula keja...tengokla malam2 ni takpon hujung minggu kite jalan2 beraya rumah jiran2 dan kawan2...

Wallahua'lam

No comments:

Post a Comment

Alhamdulillah...terima kasih atas komen membina anda... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab