Friday, July 19, 2013

Kenangan di bulan Ramadhan

Bismillahirrahmannirahim...
Alhamdulillah...
Assalamualaikum...


Alhamdulillah...dah masok hari ke-6 dah...cepat btol...nanti kjap je dah abis Ramadhan...
Masuk bulan Ramadhan ni, teringat kisah masa belajar kat Muar dulu...mana yang satu asrama dengan aku, memang ingat sangatla...

Masa tu tahun 1999, kebetulan bulan Ramadhan jatuh awal tahun...jadi tinggal kami jela budak2 form 5 kat asrama...budak form 4 blom masok lagi...maklumla dah jadi senior, kita je situ, apa lagi, conquer la...hehe

Nak di jadikan cerita, satu haritu, aku & kawan2 bangunla macam biasa nak g sahur kat DS (Dewan Selera)...dah sampai pintu asrama, sekali tolak tak boleh...adoi...pintu ada 2 je pulak tu...dua2 berkunci...parah...budak2 asrama sebelah dah start kuar g sahur...kita ni berkunci kat dalam...menjerit2 la kami mintak tolong...mana tak nya...waktu sahur kan singkat je...masa terus berlalu....

Alhamdulillah, ada la kawan dari asrama sebelah bagitau warden...warden pon bukakkanlah pintu asrama...warden yang duduk kat asrama ni kebetulan takde, balik kampung...yang bukakkan pintu warden lelaki yang duduk dekat2 asrama kami jer...akibat dah terlewat, sekali turun DS, segerombolan terus...budak2 lelaki tengok terpinga2 je...lantakla...orang dah lambat ni...huhuhu

Akibat baik sangat la ni kena kunci...memang kenangan btol la...hehehe

Rindu btol dengan kawan2 Muar...bila la boleh jumpa yer...jumpa dalam facebook ada la...tu mana yang jumpa...yang tak jumpa ramai jugak...mana taknya, susah senang bersama walaupun hanya 2 tahun...rindula kat korang...huhuhu


Ni la budak2 kelas aku...5 Sains 5 - Al-Hariri...depan tu yang perempuan cikgu kimia, Cikgu Noraini...yang lelaki tu kalau tak salah penolong kanan 1...tak ingat nama apa...hehehehe

Nak interframe punya pasal, sampai sanggup panjat kerusi tu...hehehehe

No comments:

Post a Comment

Alhamdulillah...terima kasih atas komen membina anda... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab