Wednesday, July 31, 2013

Dugaan bulan puasa

Bismillahir Rahmannir Rahim
Alhamdulillah
Assalamualaikum
Dah 22 Ramadhan ek harini...cepat betol masa berlalu...kejap je...pasni mesti rindu nak buat Tarawih dan yang bestnya masa ni la kita boleh jumpa kawan2 lama...ada yang tak berubah, tak kurang ada yang berubah langsung, maksud saya dari segi fizikal la...kena perhati lama2, barula perasan sapakah gerangannya orang itu...hehehehe
Ada macam-macam dugaan bulan puasa ni...macam2 kita kena jaga...mata, telinga, hidung, mulut dan yang paling penting sekali HATI...tol tak?...sebab kalau HATI tak betol, semua tak betol...dan yang paling penting sekali, pada masa ni la kita nak mengawal NAFSU kita...especially dalam hal membeli belah...
Harini mostly dah gaji dan for sure, sibuk nak shopping sebab raya nak dekat...Oleh itu, selamat bershopping dan beringat2 ye nak shopping tu...kang tau2 lepas raya dah sangap...
Ni lebih kepada diri sendiri...kepada mana2, harap tak terasa yer...tak salah kot nak mengingati sesama kita...kalau saya terlupa, tolong ingatkan yer...hehehehe
Wallahua'lam

Partner aku ni tengah menahan dugaan..sabar yerrr...hehehe

No comments:

Post a Comment

Alhamdulillah...terima kasih atas komen membina anda... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab