Thursday, October 23, 2014

Mak perlukan doamu di sana...

Bismmillahir Rahmaanir Rahim photo vectorbismillahpink2.png

Tadi ni saja jela bukak FB sebab sekarang dah jarang bukak.
Terjumpa la post yang mama rasa nak kongsi dengan semua :


Tanda kasih seorang ibu kepada anak.
Kepada yang dah menjadi emak, tak semestinya bila kita dah sakit baru nak pesan.
Masa kita sihat pon kita boleh pesan pada anak-anak kita.
Bukan sebab kita buang tebiat macam kata sesetengah orang, tapi kita seperti sediakan payung sebelum hujan, bersedia sebelum sampai waktunya sebab kematian tak tunggu kita walaupun 1 saat.

Mama lebih kepada nak pesan pada diri mama dan pada anak mama,
kita jadilah anak yang soleh atau solehah jika kita sayangkan ibubapa kita.
Doakanlah kesejahteraan mereka samada masih ada ataupun tiada.
Sedekahkanlah Al-Fatihah serta sedekahkanlah atas nama mereka semoga ianya dapat membantu mereka.

Wallahua'lam.

14 comments:

  1. Sedekah al fatihah pd parents kita stp hari samada masih hidup@ telah meninggal dunia

    ReplyDelete
  2. btl tu.kita semua ibu2 memang inginkan yg terbaik utk ank2

    ReplyDelete
  3. Pesanan nie kena selalu berikan pada anak supaya mereka sentiasa ingat kan...

    ReplyDelete
  4. Kena amalkan yg baik2..sedekahkan al fatihah utk mak ayah kita

    ReplyDelete
  5. Rasa sebak pesan emak pads ank

    ReplyDelete
  6. insyallah semoga anak2 kita menjadi insan yg menyanyagi kita dan soleh serta solehah

    ReplyDelete
  7. Terima kasih untuk peringatan ni.

    ReplyDelete
  8. Kalu bab2 cmni mmg surrender... kadang2 meleleh je air mate ni... dulu mase darah panas la katekn sllu dok melawan... now dah kawen and nk dpt ank ni trase berdosa sgt.. insyallah ayu sntiase doakan mak ng abah sntiase.. trima kasih mama amir atas perkongsian

    ReplyDelete
  9. Sentiasa sedekahkan AlFatihah berserta doa buat ibu dan bapa.. doa kita juga makbul buat mereka kan...

    ReplyDelete
  10. hmm, sedih dengar.. sobs.. anak-anak lah yang akan mendoakan ibu bapa sama ada diorang masih ada ataupun dah menghadap Ilahi.

    ReplyDelete

Alhamdulillah...terima kasih atas komen membina anda... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab