AFB Feed

Friday, October 31, 2014

DAY 7 : 10 Things To Do When You Are Bored

Bismmillahir Rahmaanir Rahim photo vectorbismillahpink2.png


Credit to +CT Humairah 

Ok, cabaran yang seterusnya DAY 7 : 10 Things To Do When You Are Bored

Kalau Amir masih jaga, memang layan dia main la. 
Tapi bila dia dah tidur, dengan papa nya skali tidur, mulala keboringan melanda.

1. Layan Internet
Selalunya time ni la mama sempat BW habis-habisan, join GA la, update entry untuk autopublish la.
Time ni la pulun habis-habisan.

2. Edit blog
Time-time camni la blog mama bertukar wajah sikit demi sikit.
Masih belajar-belajar lagi. Tak expert pon.
Dan masa ni la header akan bertukar jugak.

3. Membaca
Dah penat buat semua dah, cari la buku-buku lama, tak pon majalah, suratkhabar, belek satu-satu.

4. Ambil Nota
Yang ni, sambil-sambil baca, ambil la tips ke, notes ke, ala-ala macam belajar dulu.
Ni akibat rasa nak belajar lagi je la ni.

5. Tengok TV
Kalau dah boring, tengok tv ni mau dari Channel mula sampai sudah.
Dapat yang best, lekat la lama. Tapi time tak best, cari jela lagi.

6. Conteng
Conteng ni bukan conteng kat dinding, conteng mama conteng lukis-lukis, tulis-tulis.
Ni selalunya kat opis la, bila time ganti tempat orang MC atau Cuti.

7. Main Handphone
Yang ni pon masa kat opis dah boring sangat mengganti orang.
Time ni la layan Pou. Time lain, Amir yang layan Pou tu. Hehe

8. Tengok gambar lama
Time ni, rasa rindu dengan kawan-kawan lama.
Mana yang ada lagi, rasa nak jumpa je. Tak pon dapat kontek balik dah bersyukur sangat.
Mana yang dah takde, sedekahkan Al-Fatihah buat mereka.

9. Dengar radio
Dengar radio selalunya Radio IKIM, takpon Sinar, Suria ataupun Era.
Layan lagu lama ni best gak, imbau kenangan silam. Hahaha

10. Tidur
Last sekali, dah tak tau nak buat apa, join je Amir dan papa tidur. Abis cite. Hehehe

Kalau nak tengok yang sebelum-sebelum ni, bole klik yang kat bawah ni yer :


8 comments:

  1. rajinnya edit blog, Farah is tak rajin...

    ReplyDelete
  2. Lebih kurang sama je kita kak... hihihi

    ReplyDelete
  3. Layan internet tu memang ist thing to do kan mama...bila dah go in memang susah nak go out..he..he

    ReplyDelete
  4. No 10 plg best sekali. Hat conteng tu dulu masa sekolah kalo nk tahan ngantuk conteng la buku..

    ReplyDelete
  5. Saya bila boring melanda tenung pokok dan dengar muzik.

    ReplyDelete
  6. No 10 tu mmg bosan tahap gaban tu ehehee.. :D

    ReplyDelete
  7. IM selalu no 6 tu waktu boring dlm kuliah. Habih kertas jd tempat conteng. Hehe

    ReplyDelete
  8. edit blog ? hhaha kalau CT jadi tunggang langgang le jawabnya. tu kena ada orang tolong baru boleh jdi cantik. tngok gmbr lama ? sep sep.. scroll down album then senyum senyum hihi..

    ReplyDelete

Alhamdulillah...terima kasih atas komen membina anda... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Siti Aminah Wahab